Op vakantie naar Barbados!

Barbados is een eiland gelegen op de grens van de Atlantische Oceaan en de Caraïbische Zee. Barbados is onderdeel van de Kleine Antillen, waar onder andere Trinidad & Tobago en ook Sint-Maarten deel van uit maken. Eén van de grootste inkomstenbronnen van het land is het toerisme en dat is niet gek. Het is namelijk een heel fijn eiland om vakantie te vieren. Witte stranden, een heerlijk klimaat en prachtige resorts en luxe vakantievilla’s of villa-appartementen om in te verblijven.
Barbados is populair als onderdeel van een luxe cruise, als aankomst of vertrekbestemming maar ook als roundtrip.

banner_45151306417500

Algemene informatie

Barbados heeft een kleine 300.000 inwoners verdeeld over een oppervlakte van 430 km2, wat het een relatief dichtbevolkt eiland maakt. De meeste inwoners zijn nakomelingen van slaven die vanuit Afrika naar het eiland zijn vervoerd om op de suikerplantages te werken. Hierdoor zijn er op het eiland nog veel Afro-Amerikaanse invloeden op het eiland. Verder is er een duidelijke Britste cultuur. De Angelsaksische kerk is sterk vertegenwoordigd, op het eiland wordt links gereden, op straat wordt door de kinderen polo of cricket gespeeld en Engels is de officiële taal van Barbados. De meeste inwoners spreken echter Bajan, een Creoolse taal.

Het eiland is ontstaan uit een koraalrif dat boven de zeespiegel is komen te liggen en is afgestorven. Langs de kust zijn mooie stranden en baaien te vinden, vooral aan de Caraïbische kant. Aan de Atlantische kust is het veel ruiger, met hoge rotswanden en wild water. Verder is het eiland begroeid met tropische planten en bossen en zijn er enkele suikerrietplantages te vinden. Het binnenland is heuvelachtig met als hoogste punt de top van Mount Hillaby (340m). De bekendste Barbadaan, zoals de inwoners van het eiland heten, is de succesvolle zangeres Rihanna.

Klimaat

Barbados heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 26°C. Het hele jaar door is de temperatuur hoog, wat ervoor zorgt dat Barbados een lekkere vakantiebestemming is. Jaarlijks valt er wel een grote hoeveelheid neerslag, voornamelijk in het regenseizoen van juni tot november. De meeste neerslag valt in het heuvelgebied in het binnenland van het eiland. Van de orkanen die regelmatig door het Caraïbisch gebied razen heeft Barbados zelden last.

Kust

Zoals aangegeven ligt Barbados precies op de grens van de Atlantische Oceaan en de Caraïbische Zee. De Atlantische kust aan de noord-west kant van het eiland is ruw en rotsachtig. Hierdoor is er weinig toerisme te bekennen, de oceaan is op veel plekken niet geschikt om te zwemmen en er zijn een stuk minder stranden. Wel wordt hier gesurft, doordat het water hier ruiger is met flinke golven is het voor surfers interessant.

Maar de meeste toeristen zult u vinden aan de Caraïbische kust aan de zuid-oost kant van het eiland. Hier heb je vele resort, luxe vakantievilla’s en hotels aan de vele mooie stranden. Het water is rustig en het onderwaterwereld is zeer de moeite waard.

De mooiste stranden van Barbados:

Hieronder is de lijst met de mooiste stranden van Barbados, waaronder Crane Beach als de onbetwiste nummer 1. Dit strand is door USA Today verkozen tot het mooiste strand van de wereld (foto rechts)!

Voor de surfers is Bathsheba Beach nog een aanrader. Dit strand ligt in tegenstelling tot de meeste stranden aan de Atlantische kust en heeft altijd goede golven. Er worden op dit strand ook regelmatig surfwedstrijden gehouden (foto links).

1.   Crane Beach : adembenemend zeezicht)
2.   Ju Ju’s Beach : perfecte zwem- en snorkellocatie
3.   Accra Beach : meest populaire strand bij zowel toeristen als locals
4.   Sandy Lane Beach : zwemmen en watersport
5.   Miami Beach : heerlijke visgerechten als lunch of snack
6.   Cattle Eash Beach : uitgestrekt rustig strand zonder bebouwing
7.   Bottom Bay Beach : wit ‘hideaway’ palmenstrand met kokosnoten
8.   Batts Rock Beach : klein rifstrand zeer geschikt voor waden en snorkelen
9.   Silver Rock Beach : paradijs voor kitesurfers en windsurfers
10. Little Bay : fantastische fotolocatie met hoge golven tegen de rotsen

Uitgaansleven :
Barbados heeft meerdere plekken waar je kunt uitgaan.
Vooral bekend is St. Lawrence Gap  met een strip aan bars en clubs tot laat (vroeg) open.  In Oistins kan je je hart ophalen bij veel visrestaurants en bars. Holetown heeft een behoorlijke keuze uit lounges en bars.

Te bezoeken op Barbados:

Bridgetown

Bridgetown is de hoofdstad van Barbados en heeft ongeveer honderdduizend inwoners. De stad heeft een sterke Engelse uitstraling, wat zich onder andere uit in de straatnamen en de stijl van de gebouwen. Leuk om een dagje te bezoeken en het “echte” leven op Barbados te zien.

Atlantis SubmarinesBarbados-Atlantis-Submarine.alt_1

Een bijzondere onderwater ervaring is een reis in een echte onderzeeër! Kom oog in oog te staan met de vele vissen en het kleurrijke koraal in de Caraïbische Zee. Dit is een unieke ervaring voor het hele gezin. Dit onderwater avontuur is zeker één van de bijzonderste activiteiten die je kunt ondernemen op het eiland!

Rum distilleerderij

Barbados is zoals ze zelf zeggen de geboorteplaats van de rum. En daar zijn ze trots op. Op het eiland staan verschillende rum distilleerderijen. Foursquare Rum Distilley and Heritage Park is één van de bekendste op het eiland. Bekijk hoe de rum wordt gemaakt en aan het einde van de tour mag er uiteraard geproefd worden.

Harrison’s Cave

Doordat Barbados is ontstaan uit een omhooggekomen koraalrif zijn er vele grotten en kalkstenen rotspartijen te vinden op het eiland. Harrison’s Cave is hier het mooiste voorbeeld van. Binnenin de grotten zijn overal stalagmieten en stalactieten te bewonderen. Door de grotten stromen beekjes en kom je in grote open ruimtes met plafonds tot 100 meter hoogte! Er zijn gedeeltes van de grotten waar je met een soort tram kan komen die je naar verschillende plekken brengt. De Harrison’s Cave is een must see!

harrisons-cave-pools

Carlisle Bay

Deze levendige baai vlakbij Bridgetown is vooral voor toeristen erg leuk om te bezoeken. Op de boulevard zijn vele winkeltjes te vinden, de zee is hier heerlijk om in te zwemmen en het is een goed startpunt om te snorkelen of duiken. In de buurt van de baai liggen meerdere scheepswrakken, die als een magneet werken voor het onderwaterleven. Bijzondere vissen en andere zeedieren komen of deze plek af. In de baai vind je genoeg duik- en snorkelwinkels die je op pad kunnen sturen.

BARBADOS WILDLIFE RESERVE

Voor de liefhebbers van natuur en dieren is het wildreservaat op het eiland een aanrader om te bezoeken. Op het eiland zijn de zogeheten “green monkeys” te vinden, er schijnen nog ongeveer 5000 van deze apen op het eiland te leven. Verder kan je onder andere kaaimannen, pelikanen, schildpadden, leguanen en tropische vogelsoorten tegenkomen.

SILVER MOON

Vaar langs de mooie kustlijn met de Silver Moon zeilcruises. Tijdens deze zeiltochten zie je het eiland vanaf de prachtige blauwe wateren. Alle drankjes, lunch en snorkelspullen zijn inbegrepen. Een heerlijk ontspannen dag op zee!

Praktische zaken

  • Het is in Barbados 5 uur vroeger (in de winter) of 6 uur vroeger (in de zomer). Barbados kent geen zomer- en wintertijd.
  • De officiële munteenheid op Barbados is de Barbados Dollar BBD of B$.De Barbados dollar mag alleen worden ingevoerd en niet worden uitgevoerd. Hier dient u rekening mee te houden met het wisselen van geld.
  • De Zika mug is actief in deze regio, dus het is verstandig om je goed te wapenen tegen de muggen. Lees hier meer over de Zika mug.
  • Mocht je zelf op pad willen met de auto, houdt er dan rekening mee dat ze links rijden.

Ter afsluiting:

Als deze blog je nog niet heeft kunnen overhalen om Barbados op je vakantielijstje te zetten, dan lukt het misschien door de onderstaande tekst van de officiële toerisme site van Barbados:

“In Barbados we’ve captured the art of fine living and offer daily lessons for those who seek to do the same. Here at the official tourism site of Barbados you’ll discover culture passionate in spirit and full of life. A place where refined luxury and exceptional culinary delights dance and mingle among lush tropical greenery, limpid blue waters and warm golden sunlight.

Spend a day on a white sandy beach. Try some flying fish. Enjoy a rum punch. Learn to trade the rush for the slow and easy. Just give us a few days and you won’t remember the old you. Let us teach you how to truly live.

Come celebrate living. Come Long Live Life.”

Klinkt niet verkeerd toch?

Bent u enthousiast geworden? Vul dan onze zoekservice in en dan gaan we opzoek naar de geschikte villa of vakantiehuis op Barbados!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.