Weetjes over Italië voor je op vakantie gaat!

Italië is één van de meest populaire vakantiebestemmingen ter wereld, maar wat weet je allemaal van dit land? En waar moet je rekening mee houden voordat je met de auto door het land rijdt? We sluiten af met een korte Italiaanse les. Hopelijk wordt je door deze weetjes weer wat wijzer!

Leuke weetjes

 1. Italië heeft een groot aantal vulkanen, waarvan er nog 3 actief zijn: De Vesuvius, Etna en de Stromboli.
 1. Italië is het land met de meeste noteringen op de UNESCO werelderfgoedlijst, meer dan 40 al.
 1. Italië staat wereldwijd op de 4e plaats van de landen die het meest bezocht worden door toeristen. Bijna 40 miljoen mensen gaan jaarlijks op vakantie naar Italië. De top 3 wordt gevormd door Frankrijk, Amerika en China.
 1. Eén van de grootste toeristische plekken in Rome is de Trevi Fontein. Als je een muntje in deze fontein gooit dan keer je volgens de mythe ooit terug in Rome. Vele toeristen doen dit en naar schatting wordt er dagelijks €3000,- in de fontein gegooid. De Trevi Fontein wordt wekelijks leeg geschept en het geld wordt gebruikt om 1.200 gezinnen in Rome financieel te ondersteunen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 1. Er zijn ruim 140 types pasta!!
 1. Voetbal is de populairste sport van Italië. Het bekendste stadion, het San Siro in Milaan, biedt plaats aan 85.000 toeschouwers. Italië heeft het WK voetbal 4x gewonnen, voor het laatst in 2006.
 1. Italië bestaat uit 20 gebieden, waarvan er vijf zelfstandig zijn. Eén van de bekendste gebieden is Toscane, populair bij vele vakantiegangers.
 1. Italië bestaat naast het vasteland (de laars) nog uit meerdere eilanden, waarvan Sardinië en Sicilië de grootste zijn.
 1. Als buurlanden heeft Italië: Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. De andere grenzen van Italië zijn zeeën: de Tyrreense Zee, de Middellandse Zee, de Ionische Zee en de Adriatische Zee.
 1. Hoogste punt de Mont Blanc, 4.695m. De top van de berg ligt op de grens van Italië en Frankrijk. Beide landen hebben al lange tijd een discussie op wiens grondgebied de top precies ligt. Voor het makkelijke houden we het er maar op dat het precies op de grens ligt.
 1. Italië staat naast de pizza en pasta ook bekend om hun ijs. Deze gelato is op heel veel plekken gewoon op straat te koop bij één van de vele ijscomannen die met hun kar deze koude traktaties verkopen.
 2. Een bekend nagerecht uit Italië is de Tiramisu, wat letterlijk ‘trek me omhoog’ betekent. Waarmee de Italianen zoiets bedoelen als: maak me blij.

Handige verkeersregels om te weten

 1. Om een auto te huren in Italië moet je 23 jaar of ouder zijn en een geldig rijbewijs hebben. Vaak moet je ten minste twee jaar in het bezit zijn van een rijbewijs.
  Houd er rekening mee dat er een maximumleeftijd kan gelden van 75 jaar.
  Alleen met een creditcard op naam van de hoofdbestuurder kan je een auto huren. Contant geld wordt zelden als borgsom geaccepteerd.
 1. Het is verboden tijdens het rijden een hoofdtelefoon te gebruiken. Gebruik van een headset met één ‘oortje’ is wel toegestaan.ztl_spoleto7
 1. In sommige historische stadscentra is een zogenaamde ‘Zone a Traffico Limitato’ of ‘ZTL’ ingesteld. Het is verboden hier te rijden of te parkeren. Dit verbod geldt niet voor bewoners.
  .
 2. Vanaf 2 februari 2016 is het strafbaar om te roken in een auto of camper in het bijzijn van een passagier van 18 jaar of jonger of een zwangere vrouw. In Nederland wordt hier ook over gesproken om in te voeren.
 1. Het is fietsers verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.

Italiaanse les voor op vakantie

Italiaanse les

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.