Bali, the Island of Gods.

Bali, ook wel de Island of Gods genoemd, is een eiland in Indonesië. Bali behoort de toeristenbestemmingen van wereldklasse. Bali kent vele mogelijkheden om je vakantie door te brengen. Er zijn genoeg leuke activiteiten, enkele voorbeelden zijn: duiken, vulkaanbeklimmingen, surfen, tempels bekijken en nog veel meer. U kunt ook naar een ‘familievriendelijke’ stad gaan zoals Sanur of naar bergen en heuvels met tempels in het midden van Bali. In het noorden en westen van Bali bevinden zich de geweldige surf- en duikplaatsen. Verder zijn er ook nog een paar surfplaatsen te vinden in het zuiden. Niet alleen de stranden en tempels maken Bali een bestemming van topklasse maar ook de bevolking, de Balinezen. Zij staan namelijk bekend om hun gastvrijheid.

anigif

Algemene informatie

Bali ligt ten oosten van Java en ten westen van Lombok. De hoofdstad van Bali is Denpasar en ligt in het zuiden van het eiland. Vroeger was dit Singaraja. Bali telt ongeveer 3,5 miljoen inwoners en is verdeeld over een oppervlakte van 5561 km². Een groot gedeelte van de bevolking is hindoe, een minderheid is islamiet, christen of boeddhist.

Beste tijd om te gaan – Het weer
Bali heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen daarom tussen 25 en 35 graden Celsius het hele jaar door.

Laag seizoen (januari-april, oktober & november)
Tijdens deze maanden is het regenseizoen, maar de regen valt in principe wel mee. Het is goed mogelijk om allerlei activiteiten te ondernemen behalve de vulkaan beklimmen.

Mid-seizoen (mei, juni, & september)
In deze maanden is het weer beter, het is dan wat droger en minder vochtig vergeleken met andere maanden. Er zijn vakantievilla’s en accommodaties voor last-minute prijzen mogelijk. Tijdens dit seizoen kunt u optimaal genieten van de vele activiteiten zoals snorkelen en duiken.

Hoog seizoen (juli & augustus)
Gedurende dit seizoen is het drukker en duurder dan in andere maanden. Veel luxe accommodaties en dus vakantiehuizen worden dan van tevoren geboekt. Ook bij restaurants worden er vaak reserveringen vooraf gemaakt. Verder is het tijdens Kerst en Nieuwjaar ook duurder en drukker.

Stranden in Bali

bali-nusa-dua
Nusa Dua Beach. Hier worden veel watersporten beoefend.

Bali heeft veel prachtige stranden. Of u nou wilt surfen bij Kuta Beach of heerlijk wil ontspannen bij het rustige strand Nusa Dua. Elk strand heeft weer iets nieuws te bieden. Op Bali hebt u een ruim aanbod aan stranden. Er zijn daarnaast nog geheime stranden voor  mensen die van avontuur houden of zelfs stranden met een adembenemend uitzicht vanaf een klif rondom het strand. Stranden in Bali.

Te bezoeken in Bali

Ubud
Als u de cultuur wilt verkennen of van kunsten houdt, dan moet u zeker naar Ubud. Ubud ligt in het midden van Bali. Het is anders dan de kustplaatsen van Bali, omdat kunst en cultuur centraal staan in dit stadje. Verder is deze plek populair voor massages, yoga en kookcursussen. Ubud heeft een heel ontspannen en lieflijke sfeer. In de stad zelf kunt u ook tempels bezichtigen of genieten van de dansvoorstellingen die daar worden gegeven. Net buiten Ubud bevinden zich kleinere ambachtsdorpen.

Gunung Agung vulkaan

gunungagung1
Gunung Agung vulkaan

U kunt Gunung Agung bijna vanaf elke punt op Bali en de omliggende omgeving zien. Dit
is de hoogste berg van Bali en is maar liefst 3.142 meter hoog. U kunt deze berg gerust beklimmen, want de vulkaan is namelijk weer in ‘slapend’.

Pura Besakih tempel
Pura Besakih tempel is het belangrijkste en ook nog grootste tempelcomplex van Bali.
De tempel bevindt zich aan de voet (op 1 km hoogte) van de Gunung Agung vulkaan en is meer dan duizend jaar oud en dagelijks geopend voor de vele bezoekers.

Jatiluwih rijstvelden
Deze rijstvelden zijn één van de bekendste toeristenbestemmingen op Bali. Het dorp ligt op een hoogte van 700 meter waardoor de lucht relatief fris en koud aanvoelt. Jatiluwih ligt 20 kilometer ten noorden van de stad Tabanan. De naam Jatiluwih komt van twee woorden, namelijk ‘Jati’ en ‘Luwih’. Jati betekent echt en Luwih betekent goed of mooi.

Kuta
In Kuta bevinden zich veel verschillende activiteiten en bezienswaardigheden. Dit gebied is bekend door de stranden, goede surfgolven, resorts en backpackers hang-outs. Kuta is namelijk het meest toeristische gebied van Bali. In Kuta zijn overigens genoeg  restaurants en café’s. Verder is er een zeetempel genaamd Tanah Lot die in de directe omgeving van Kuta ligt. Deze zeetempel is gebouwd op de rots voor de kust  en is de meest karakteristieke tempel op Bali. De beste tijd om deze tempel te bekijken is in de namiddag.

Lovina
Lovina is de perfecte plek voor degenen die niet van de drukte houden. Dit gebied bevindt zich ten noorden van Bali en is rustiger dan de gebieden in het zuiden van Bali. Het strand heeft grijs zand en is vulkaanzand. Lovina is bekend om de vele dolfijnen, dus een boottocht mag u zeker niet missen. In het westen van Lovina is er ook nog een warmwater bron, de Air Banjar Hot Springs.

Sanur
Sanur is een andere strandbestemming in Bali. Dit strand heeft meer faciliteiten dan die van Lovina door o.a. luxere opties en is minder druk dan Kuta. Dit gebied wordt meestal bezocht door gezinnen met kinderen en oudere reizigers.

Uluwatu tempel

uluwatu-sunset
Uluwatu tempel

Uluwatu ligt in de buurt Sanur, de reis zal ongeveer een uurtje duren. De beste tijd om deze tempel te bezoeken is aan het eind van de dag. Deze tempel is gebouwd op een steile rots en is het mooist tijdens de zonsondergang. Er zijn ook apen in de buurt van deze tempel, het wordt aangeraden om goed op uw spullen te letten en stevige schoenen aan te trekken. Ook deze tempel is zeker een bezoek waard.

Barat National Park
Het park is bergachtig en bestaat uit moessonwoud, mangrovebos, laagland, regenwoud, savanne, zeegrassen, koraalriffen, zandstranden, diepe en ondiepe zeegedeeltes. Slechts een klein deel van het park is  open voor de bezoekers. Duiken en snorkelen zijn toegestaan bij de koraalriffen op een bepaalde plekken. U kunt ook wandelen en vogels bekijken bij Tegal Blunder Trail.

 

Belangrijke dingen om te weten

Paspoorten
Uw paspoort moet minstens 6 maanden geldig zijn na uw aankomst in Indonesië.

Visa
U kunt als toerist maximaal 2 maanden blijven in het land. Bij een verblijf van maximaal 30 dagen kunt u gratis een visum verkrijgen bij aankomst in Denpasar. Dit visum kunt u niet verlengen. Als u toch langer dan 30 dagen blijft, dan moet u dit voordat u vertrekt regelen. Geen Nederlandse nationaliteit? We raden u dan aan om contact op te nemen met de ambassade om te kijken welke regels er voor u gelden.

Valuta
In Indonesië betalen ze met Rupiah. 1 euro is ongeveer 14.000 IDR.

Tijdzone
Tijdens de zomertijd is het 6 uur later in Bali.
Tijdens de wintertijd is dit een uur langer, dus 7 uur later in Bali.

Vaccinaties
Het is aan te raden om vaccinaties te nemen voordat u naar Bali gaat. Om te weten welke vaccinaties het zijn klik hier. U kunt op deze site ook gelijk een afspraak maken.

Taal
De officiële taal van Bali is Bahasa Indonesia. Deze taal is vrij eenvoudig te leren.  Een paar woorden die goed zijn om te weten:

Hallo, hoe gaat het? – Halo, Apa kabar?                                Dank je wel!  – Terima kasih!
Goed, dank u. – Baik, terima kasih.                                      Ik heet… – Nama saya…
Goedendag – Selamat siang                                                Ja – Ya
Goedemorgen – Selamat pagi                                              Nee – Tidak
Eet smakelijk – Selamat makan                                          Tot ziens! – Sampai jumpa!
Alstublieft – Silahkan

Xclusivevillas.com heeft genoeg aanbod aan vakantievilla’s op Bali! Bekijk het aanbod op de site of vul onze zoekservice in en dan gaan we opzoek naar een geschikte villa of vakantiehuis op Bali! U kunt ons ook een e-mail sturen naar mail@xclusivevillas.com.

gal-12-b
Resort Candidasa
nieuwe-villa
Villa New Romance
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.