Hoe overleef je een lange vlucht?

Voor onervaren reizigers kan een lange vlucht een ontmoedigend vooruitzicht zijn.  Vliegen is geweldig, maar de lange afstand die afgelegd moet worden, kan best een uitdaging zijn voor als je nog nooit eerder hebt gevlogen. Met de juiste voorbereiding, juiste entertainment en positieve instelling kan een lange vliegreis wel een geweldige en onvergetelijke ervaring zijn. Maak je maar geen zorgen, we hebben een paar tips voor je op een rij gezet.

 

 1. Stoel van tevoren boeken

  Je kunt vaak 30 uur vóór je vlucht, bij sommige vluchten zelfs eerder, online inchecken. Kies een stoel die het beste bij jou past. Je kunt bij het gangpad zitten, bij het raam of daartussen in. Kies voor het gangpad voor meer beenruimte en om makkelijker naar de wc te gaan. Kies voor het raam om te genieten van het uitzicht en voor de extra leuning voor als je gaat slapen.

 1. Aanpassen aan de lokale tijd

  Het is beter om jezelf aan te passen aan de lokale tijd vaalarm-161067_960_720n jouw bestemming. Jetlag kan namelijk heel vervelend zijn. Als je naar het westen gaat, is het beter om later naar bed te gaan voor dat je weggaat. Als je naar het oosten gaat, probeer dan eerder te slapen. Tijdens de vliegreis, probeer goed te eten en te slapen volgens de lokale tijd van je bestemming en drink veel water. Door uitdroging worden de  jetlag symptomen alleen maar erger.

 1. Eten kopen vóór het vliegen

  Bij sommige luchtvaartmaatschappijen zijn de maaltijden niet inbegrepen in de prijs. Koop dan eten en drinken voor de vlucht, je kan hiermee geld besparen en voorkomen dat je honger krijgt. Houd er echter rekening mee dat er bepaalde eten en drinken zijn die in beslag genomen kunnen worden door de beveiliging. Je kan er voor kiezen om deze te kopen na de beveiligingscheck. Hier zijn genoeg winkels en restaurants beschikbaar.

 1. Vermijd eten met veel vet en koolzuurhoudende dranken
  cheeseburger-34314_960_720
  Vermijd onbekend of vettig eten voor vliegen.  Je lichaam kan namelijk vettig eten niet goed verteren en op 10.000 km hoogte blijkt het nog moeilijker te zijn. Ook koolzuurhoudende dranken kunnen leiden tot een opgeblazen gevoel en krampen tijdens de vliegreis. Het is beter om water te drinken. Hoewel je in het vliegtuig (gratis) alcohol en cafeïne drankjes aangeboden krijgt, is het beter om toch voor water te kiezen. Met deze dranken droog je namelijk sneller uit en kan jouw slaappatroon verstoord worden.

 1. Blijf actief tijdens de vlucht

  Zorg ervoor dat je af en toe opstaat en heen en weer loopt in het vliegtuig. Dit is vooral belangrijk, omdat je anders het risico loopt van diepe veneuze trombose (DVT). Je moet  ervoor zorgen dat je minimaal 1 keer per uur opstaat, want bewegen is goed voor de doorbloeding van je benen.

  Wat je moet meenemen: 

what-to-bring

 1. Comfortabele kleren

  Los zittende kleding kunnen comfortabel zijn als je een lange vlucht hebt. Vergeet niet warme sokken mee te nemen, het kan best koud worden in het vliegtuig. Draag verder geen strakke spijkerbroeken of laarzen. Platte schoenen zijn ook het beste voor je voeten voor als je gaat vliegen.  Je kan ook schoenen kiezen die je makkelijk aan- en uit kan trekken bij de beveiliging.

 1. Opfrissen

  Neem voor de zekerheid een mini toilettas met toiletartikelen mee. Neem ook een paar vochtige doekjes mee om je tussendoor op te verfrissen. Vaak krijg je van de luchtvaartmaatschappij wel een warm vochtig doekje vlak voor het landen. Ook geven lippenbalsem en crème altijd wel een prettig gevoel.  Vergeet niet dat je alleen 100 ml of minder vloeistof mag meenemen in je handbagage.

 1. Entertain jezelf

   

  De meeste lange vluchten zijn voorzien van een in-flight smartphone-1818253_960_720entertainment system waarmee je films en TV-series kunt kijken,
  spelletjes kunt spelen en/of muziek kunt luisteren. Als je van lezen houdt, kun je boeken of tijdschriften meenemen of misschien wel een puzzelboek. Als de films je niet bevallen, kan je ook je tablet of DVD-speler meenemen met je eigen films, TV-series etc. Zorg er wel voor dat de bestanden op je tablet zonder Internet toegankelijk zijn, want niet elke vliegtuig is uitgerust met wifi.

 

 

 

VAKANTIE ACCOMMODATIES

XclusiveVillas.com heeft een mooi aanbod aan vakantievilla’s in verschillende landen! Bekijk het aanbod op de site of neem contact met ons op en dan zoeken wij samen naar de perfecte accommodatie op uw droom vakantiebestemming!

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.