Handige mobiele applicaties voor op reis

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone en die kan uiteraard ook niet gemist worden op vakantie! In deze blog worden verschillende applicaties voor de smartphone onder de aandacht gebracht die eigenlijk niet mogen ontbreken als je op vakantie gaat. Lees hieronder waarom!

Navigeren

Een vreemd land, een onbekende taal en straten die allemaal op elkaar lijken. Hoe kom je dan op dHandige reisappse plek van bestemming? Je kan het de mensen op straat vragen, maar daar wordt je niet altijd wijzer van. Je wordt vaak van het kastje naar de muur gestuurd.

Ga voorbereid op reis met één van de volgende apps! Met Forevermap 2 of het bekende Google Maps kan je altijd de weg vinden.

Het fijne aan deze apps is dat je van tevoren al plattegronden kan downloaden en vervolgens geen internetverbinding meer nodig hebt om te navigeren, de apps werken zelfs in vliegtuigstand. Zo kan je altijd de weg vinden naar je volgende bestemming, de bezienswaardigheid of je accommodatie.

Wat is er om me heen te vinden?

Je loopt lekker een middagje te slenteren door het centrum van een oude stad en plotseling krijg je enorme trek in een pizza, maar waar vind je de dichtstbijzijnde pizzeria? Gebruik dan je AroundMe app, die laat je zien wat er zich allemaal om je heen bevindt. Restaurants, hotels, maar ook ziekenhuizen en parkeermogelijkheden zijn te vinden met deze applicatie die gebruik maakt van de GPS locatie. De applicatie werkt erg goed en is makkelijk in het gebruik. De beste in zijn soort.

 

Vertalers

Er zijn mensen met een ware talenknobbel die zich overal ter wereld verstaanbaar kunnen maken en alle informatiebordjes kunnen lezen. Maar als jij hier wat meer moeite mee hebt dan is een vertaler altijd handig om op zak te hebben.

Met iHandy heb je zo’n vertaler op zak. Deze app werkt erg goed en snel. Het vertaalt woorden, zinnen en uitdrukkingen in 52 talen. De app biedt tevens de mogelijkheid om je resultaten te delen via de sociale media. Ook kan de app de woorden uitspreken voor je, zo kan je je altijd verstaanbaar maken in het buitenland.

Google Translate is een stuk bekender en staat op vele smartphones al standaard geïnstalleerd. De app heeft sinds kort wel een nieuwe handige toevoeging gekregen, de Word Lens feature. Deze stelt je in staat op heel simpel de camera van je telefoon te richten op een tekst waarvan je de vertaling wilt weten en de app toont je de vertaling in jouw taal naar keuze. Van informatieborden, verkeersborden tot menukaarten. Super handig! Deze feature werkt al in 26 talen.

De ultieme reisgids

Handige reisappsDe multifunctionele applicatie GetYourGuide is een must-have voor bijvoorbeeld citytrippers. Je kan per bestemming de leukste bezienswaardigheden en de beste attracties opzoeken, maar via de app kan je hier ook direct kaartjes voor bestellen. Zo voorkom je dat je in eindeloze rijen moet staan wachten op onder andere de London Eye of de Eifeltoren in Parijs.

GetYourGuide biedt duizenden tours, activiteiten en attracties over de hele wereld waar je uit kunt kiezen. Bekijk de beoordelingen van mensen die je voor waren, sla activiteiten in je persoonlijke wenslijst voor later en reserveer veilig via je mobiel. Zo haal je het meeste uit de vakantie.

Valuta omrekenen

Heb je net als vele andere moeite met wisselkoersen en het omrekenen van vreemde valuta? Maar wil je wel heel graag weten hoe duur dat leuke shirtje kost op de markt in Indonesië? Dan is de XE Currency jouw vriend op vakantie. Deze app houdt de wisselkoersen van alle valuta in de gaten en rekent bedragen razendsnel voor jou uit, ook zonder internetverbinding! Zo weet je gelijk of je nog verder moet afdingen.

Overal Wifi

Handigste reisappsDie ene speciale foto die je op wilt delen met je vrienden, het whatsapp berichtje dat echt niet kan wachten om verstuurd te worden, of wil je de stand weten van je favoriete sportteam maar je zit in het buitenland? Gebruik dan de Wiffinity app. Deze laat de dichtstbijzijnde wifi-hotspots zien en maakt er automatisch verbinding mee! Zo ben je altijd online als je wilt. Wiffinity werd door bezoekers van USA Today verkozen tot één van de drie beste reis-apps van 2015.

Ga onbezorgd op reis

Om een onbezorgde vakantie te hebben heeft Europeesche Verzekeringen, in samenwerking met Dokterdokter.nl, een uitgebreide medische app ontwikkeld: Hulp op Zak.

Hulp op Zak is dé medische app voor onderweg voor zowel Apple als Android apparaten. Hulp op Zak informeert u voor elk land ter wereld over vaccinaties en veel voorkomende ziekten. Ook bevat de app een uitgebreide medische vraagbank, een medisch woordenboek in negen talen én de nummers van alle Nederlandse alarmcentrales. De app heeft geen internetverbinding nodig, dus geen onnodige kosten in het buitenland.

 

Stem op jouw favoriete app!

Nog opzoek naar een mooie vakantie accommodatie? Neem eens een kijkje op de site van Xclusive Villas voor luxe vakantievilla’s over de hele wereld!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.