Landeninformatie Italië

Italië is een geweldig land om te bezoeken.  Adembenemende landschappen, gouden zandstranden, landscapes, heerlijk klimaat, cultuur, wijn, en meer als ideale bestemming voor een droomvakantie. Het is daarom ook dat wij de mooiste luxe villa’s verhuren om uw vakantie in Italië zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

Italië heeft diverse prachtige streken waar onze vakantievilla’s gelegen zijn zoals Toscane, Sardinië, Sicilië, Venetië en Umbrië.

Het klimaat in Italië

Italië kent paar klimaten. Een groot deel in het noorden van het land heeft een zeeklimaat met relatief milde winters, geen al te hete zomers en het hele jaar neerslag.
Centraal en Zuid-Italië hebben een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. Het noordelijkste deel van Italië, (vlakbij) de Alpen, heeft deels een hooggebergteklimaat en in lager gelegen delen een overgangsklimaat. Dat is het gebied in Italië voor wintersport.

Reizen naar Italië

Vliegen naar Italië: vanuit de verschillende luchthavens in Nederland en België gaan er veel directe vluchten naar onder andere Milaan, Rome, Napels, Venetië. De vliegtijd bedraagt tussen de 1,5uur (Noord-Itaile) en 2,5 uur (Sicilie).

Treinreizen naar Italië: zowel met gewone als hogesnelheidslijnen een prima verbinding.

Met de auto naar Italië: Zowel naar als in Italië een prima wegennet. Houd wel rekening met de vele tolwegen.

Voorbeelden van een luxe vakantievilla in Italië die u kunt huren:

 

Reistips!

  1. Geen overvol en ingewikkeld dagplan maken en willen volgen.
    Maak geen strikt dagschema met precieze tijden.
    De meeste activiteiten in Italië zijn nooit precies op tijd te plannen. Houdt rekening met uitloop in een restaurant of bar, vertrektijden van openbaar vervoer2. Verwacht niet dat u een ticket in de bus of trein kunt kopen.
    In de meeste Italiaanse plaatsen dient u uw ticket in het station of kiosk te kopen. Bussen hebben vaak geen ticketmachine en/of wisselgeld. Afstempelen kunt u vaak voordat u instapt.

3. Boek uw accommodatie niet te ver van de belangrijkste attracties.
Vermijd goedkope accommodaties die te veraf liggen van uw activiteiten en attracties. Anders besteedt u teveel tijd aan transport met openbaar vervoer of taxi’s.

4. Respecteer de eettijden (en siësta’s).
De meeste Italiaanse restaurants en bars sluiten in de middag. Houdt dus de openingstijden voor lunch of diner aan, want bijv. lunchen na 15.00 uur wordt heel lastig.

5. Rijdt vooral NIET in verboden ZTL Zones!
De snelste manier om een verkeersboete te krijgen in Italie is door een ‘zona traffic limitato’ (ZTL) in te rijden! Zonder lokale vergunning mag u hier niet rijden met uw auto. Alleen bewoners krijgen een permit.

6. Vertrouw niet alleen op credit cards of traveller checks.
Credit cards and traveller checks worden NIET overal in Italië geaccepteerd. Veel familiebedrijven, lokale restaurants of markten accepteren alleen cash geld. Zorg dus altijd dat u wat contant geld bij u heeft om teleurstellingen te voorkomen als naar en door Italië reist.

7. Groenten en fruit niet met uw blote handen ‘controleren’.
Dit lijkt misschien wat overdreven, maar het aanraken van fruit of groeten met uw blote handen in een supermarkt of straatstalletjes, wordt gezien als onhygiënisch en bot. Gebruik altijd plastic handschoentjes die de supermarkt meestal ook aangeeft.

8. Vertrouw niet blind op uw GPS Navigatie terwijl u rijdt.
Natuurlijk is GPS Navigatie erg handig, maar in Italië wordt aanbevolen toch ook een traditionele kaart of plattegrond er op na te houden. Dit voorkomt dat u plots in de verkeerde rijrichting rijdt, of op een voetgangersgedeelte of in verboden gebied zich begeeft.

9. U kunt nooit alles zien tijdens een lang weekend of kort verblijf.
Italië is een groot land waar ontzettend veel is te doen en te zien. Het is onmogelijk om alles te bezoeken en te zien in een lang weekend of kort verblijf. Dus concentreer u op een gebied zoals bijvoorbeeld Toscane, Le Marche of Sicilië.

10. Verlies van uw paspoort of geld.
Dit is een van de vervelendste vakantiebedervers waar u ook bent, dus ook in Italië. Houdt uw paspoort, contant geld, camera en andere belangrijkste documenten en spullen op een veilige plek bij u (bij voorkeur NIET in uw rugzak) zodat zakkenrollers er niet gemakkelijk bij kunnen. 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.